Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Voorzichtig durven wij vooruit te kijken naar een periode waar de corona-pandemie een minder prominente rol in ons dagelijks leven gaat spelen. Wij verwachten dat op dat moment steeds duidelijker zichtbaar gaat worden dat mensen meer op kantoor zullen werken. Toch zal thuiswerken niet meer uit onze gewoonten verdwijnen: Hybride-werken is het nieuwe normaal. De vraag is niet óf er nog behoefte is aan kantoorruimte maar naar welke kantoorruimte behoefte is.

Goede of slechte kantoorruimte

Niet alleen het gebruik van de kantoorruimte is gewijzigd maar ook zijn gebruikers hogere eisen gaan stellen aan hun kantooromgeving en de afweging gaan maken tussen werken op kantoor of thuis. Vanzelfsprekend is dat kantoorruimtes die voldoen aan de eisen van de gebruiker op een betere manier te vermarkten zijn. Het is belangrijk dat het kantoor toegevoegde waarde biedt ten opzichte van het thuiswerken.

De kantoren die niet voldoen aan de eisen van de gebruiker zullen minder worden gebruikt dus minder goed vermarkt kunnen worden. Voor deze objecten geld dat het verbeterd en gemoderniseerd kan worden. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan kan transformatie een interessant alternatief zijn.

Er is niet één definitie van ‘goede kantoorruimte’. Wel zien wij dat bepaalde kenmerken terugkerend zijn. Zo laten deze kantoren zich kenmerken als objecten met goede bereikbaarheid (zowel met eigen vervoer als met openbaar vervoer), objecten die beschikken over duurzame installaties, goede luchtbehandeling, een moderne uitstraling en beschikken over minimaal energielabel C.

Energielabel C

Energielabel C of beter is per 1-1-2023 verplicht voor alle kantoren groter dan 100 m², met uitzondering van monumenten. Indien uw kantoor nog niet aan deze eis voldoet is het raadzaam om inzichtelijk te maken welke maatregelen nodig zijn om dit niveau te behalen. Investeren in duurzame maatregelen zorgt in veel gevallen voor een waardestijging van uw vastgoed.

Invloed van investeringen op de marktwaarde

Als taxateur kunnen wij de effecten op de marktwaarde ten gevolge van een verbetering/verduurzaming van uw kantoorobject inzichtelijk maken. Dit is voor u als opdrachtgever van belang om keuzes te maken die u daadwerkelijk iets opleveren en om te zorgen dat uw kantoorobject aansluit op de vraag van gebruikers.

Met een taxatierapport bent u in staat om samen met uw financier een verduurzamingsplan op te stellen.

Contact

Bel of mail ons

Meer weten? Bel of mail ons. Wij vertellen u er graag meer over.

Contact

Laatste berichten

24 jan. 2023

Transactie nieuws

Het object aan de Wegtersweg in Hengelo heeft een nieuwe eigenaar!
Lees meer
20 jan. 2023

Joris heeft zijn aantekening Grootzakelijk Vastgoed (GZV) behaald!

Joris Enzerink heeft het assessment Grootzakelijk Vastgoed met goed gevolg afgelegd en is daarmee bevoegd om grootzakelijke taxaties uit te voeren.
Lees meer
17 jan. 2023

Transactie nieuws

Namens onze opdrachtgever hebben wij 5.500 m² bedrijfsruimte in Zutphen verhuurd aan Schotpoort Logistics. Schotpoort Logistics biedt oplossingen op maat voor complete logistieke processen en houdt zich met haar 400 eigen trailers dagelijks bezig met wegtransport, warehousing en supply chain optimalisatie. Vanuit hun nieuwe vestiging in Zutphen verzorgen zij deze activiteiten voor diverse klanten. Wij danken Schotpoort Logistics voor de prettige samenwerking en wensen hen heel veel werkplezier op hun nieuwe locatie! Bent u op zoek naar een geschikt bedrijfspand? Dan helpen wij u hier graag bij. Samen gaan we op zoek naar dé perfecte bedrijfsruimte.
Lees meer