Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

𝗚𝗲𝗯𝗿𝗲𝗸 𝗮𝗮𝗻 𝗴𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗸𝘁 𝗮𝗮𝗻𝗯𝗼𝗱 𝗿𝗲𝗺𝘁 𝗱𝘆𝗻𝗮𝗺𝗶𝗲𝗸 𝗶𝗻 𝗯𝗲𝗱𝗿𝗶𝗷𝗳𝘀𝗿𝘂𝗶𝗺𝘁𝗲𝗺𝗮𝗿𝗸𝘁

In het eerste halfjaar van 2023 bedroeg de opname 1 van bedrijfsruimtes 2 miljoen m². In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit aantal met ruim 1 miljoen m² (35 procent) afgenomen. De grootste daling doet zich voor bij transacties met oppervlaktes boven 5.000 m². In de provincie Overijssel is het aantal opgenomen m² met 23% afgenomen.

Over de hele linie wordt de daling van de opname van bedrijfsruimtes veroorzaakt door een mismatch tussen vraag en aanbod. Vooral de beperkte beschikbaarheid van geschikte panden en beperkte ontwikkelingsmogelijkheden spelen hierbij een grote rol. Zo is er veel schaarste aan kwalitatief hoogwaardige en duurzame panden voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe huisvesting. Tegelijkertijd worden nieuwbouwprojecten bemoeilijkt door een groot tekort aan bouwkavels, hoge grondprijzen en vaak beperkte ruimte op het stroomnetwerk.

Lees hier het hele rapport

Laatste berichten

25 jan. 2024

Aanbod kantoor- en bedrijfsruimte neemt na lange periode weer toe

De onzekere economische omstandigheden hebben het afgelopen jaar een grote impact op de commerciële vastgoedmarkt gehad.
Lees meer
21 dec. 2023

Kom bij ons afstuderen!

Zit jij in de laatste fase van je (vastgoed)studie en ben je nog op zoek naar een afstudeerplek?
Lees meer
19 dec. 2023

Opname winkelvastgoed 8% lager in eerste drie kwartalen 2023

Uit onderzoek van NVM Business uit de eerste drie kwartalen van 2023 zijn dit de belangrijkste conclusies...
Lees meer