Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Omschrijving

Herontwikkeling voor kleinschalige woningbouw!

Algemeen:
Het betreft de huidige bedrijfslocatie van “Abbink Wegenbouw”. Op deze locatie is het familiebedrijf Abbink Wegenbouw circa 30 jaar geleden gestart. Wegens verhuizing komt deze locatie beschikbaar voor de verkoop. De huidige situatie bestaat uit twee bedrijfswoningen (bouwjaar 1928) en een bedrijfshal (bouwjaar 1980).

Principebesluit
Bij de gemeente is een voorstel ingediend om op het terrein aan de Losplaats 8 rijwoningen en een twee-onder-een-kapwoning te ontwikkelen. Het gaat hierbij om betaalbare woningen, voornamelijk gericht op doelgroep (door)starters. De bedrijfsloods wordt gesloopt en de bestaande twee bedrijfswoningen worden opgeknapt en worden planologisch omgezet tot reguliere woning. Het gehele projectgebied zal opnieuw worden ingericht, waarbij een nieuwe ontsluitingsweg, tuinen, garages en parkeervoorzieningen worden gerealiseerd.

Door de huidige verouderde bedrijfsbebouwing in het projectgebied te slopen en in de plaats daarvoor woningen te bouwen wordt een ruimtelijke kwaliteitswinst behaald. De woningen worden passend bij de omgeving en in overeenstemming met de overige woonbebouwing in de omgeving van het project gebouwd. De woningen zullen qua stijl en architectuur daarmee beter aansluiten bij de omgeving van het projectgebied en de huidige marktvraag. Uit een eerste overleg met de Dorpsraad van Boekelo en omwonenden van het projectgebied is gebleken dat men unaniem positief is over de herontwikkeling van het projectgebied naar woningen. De exacte locatie en het ontwerp van de woningen wordt bij een positief principebesluit nader bepaald in afstemming met de gemeente.

Locatie:
De Losplaats is gelegen aan de doorgaande weg Enschede-Boekelo. De locatie is gesitueerd aan de rand van het kleinschalige bedrijventerrein “De Plooy”, direct grenzend aan het woongebied van Boekelo en derhalve uitermate geschikt voor herontwikkeling van woningbouw.

Bereikbaarheid:
De locatie is zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer goed bereikbaar. Er zijn veel voorzieningen in de buurt. Het NS station Het Kennispark ligt op ongeveer 5 km afstand. Vanuit Enschede rijdt er een buurtbus naar Boekelo en weer terug. Daarnaast is de dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving op slechts 2 minuten rijden.

Huidige indeling en oppervlakte(n):
Losplaats 7 en 9: ca. 88 m²
Losplaats 11: 832 m²

Opleveringniveau:
In huidige staat 'as is where is'.

Vraagprijs:
Op aanvraag.

Bestemmingsplan
De locatie ligt binnen de begrenzing van de bestemmingsplannen 'Boekelo 2015' en 'Kwalitatief sturen op appartementen'. Op basis van het geldend bestemmingsplan zijn de gronden van de locatie voorzien van de enkelbestemming 'Bedrijf' met grotendeels een bouwvlak. Tevens geldt ter plaatse van de staande bedrijfswoningen de functieaanduiding 'bedrijfswoning'.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Lonneker, sectie V, nummers 119, 608, 689, 690, 703, en 1075.

Milieu:
Er is een verkennend bodemonderzoek d.d. 13 oktober 2022 aanwezig, welke u bij ons kunt opvragen.

Zekerheidsstelling:
Waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom te storten aan de notaris uiterlijk 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Aanvaarding:
Aanvaarding in overleg.

Wij nodigen u graag uit contact met ons op te nemen om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn van deze locatie!

Deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld, doch aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden.